Back to top

Sidste mand slukker lyset

Er du klimaoptimist eller -pessimist? Hvad end du mener, at der er håb forude, eller ikke kan se lyset for enden af tunnelen, så får du udfordret dine synspunkter i radioprogrammet Sidste mand slukker lyset. Du kan høre det på P1 en gang om ugen, men heldigvis også hente programmet som podcast.

Hvor vi her på Sustain Daily oftest bevæger os på det individuelle og livsstilsmæssige plan, zoomer de skarpe hjerner i Sidste mand slukker lyset længere ud. Værterne ser altså på klimaforandringerne fra et større og mere videnskabeligt perspektiv, når der diskuteres naturkatastrofer, politiske aftaler og forskellige ekspertudtalelser.

Rasmus Thirup Beck og Søren Bjørn-Hansen har henholdsvis de optimistiske og pessimistiske briller på. De skiftes til at serve med enten en god eller dårlig nyhed om klimaet, og du kan hører om alt fra den smeltende indlandsis og solenergi til elbiler, landbrug og skovbrande. Konceptet er med andre ord simpelt nok til at vende de mange forskellige fænomener og aspekter, der lægger sig til klimaforandringerne.

Hver episode afrundes med en vurdering af, om lyset i radiostudiets globus skal skrues op eller ned – afhængig af, om værterne er blevet mere håbefulde eller sortseende efter dagens diskussion. Lige meget hvilket scenarie der gør sig gældende fra uge til uge, så efterlades du helt sikkert med en større og mere nuanceret viden om klimaet, når du har lyttet til en episode af programmet.

  • Find Sidste mand slukker lysetDR’s hjemmeside og i din foretrukne podcast-app, eller hør med i radioen hver mandag kl. 13.30-14.00

Tekst af Caroline Frederiksen, foto af Johanne Stenstrup.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *