Back to top

Sustai Daily Podcast: På jagt efter social bæredygtighed

Dagens spørgsmål fra et af medlemmerne i Bæredygtighedsklubben https://sustaindaily.dk/klubben/ handler om Fairtrade. Freja vil gerne høre hvad dem der står bag Fairtrade-certifikatet arbejder med lige nu og hvor de ser markedet rykke sig hen. Spørgsmålene har vi bedt folkene bag Fairtrade svare på direkte i en klumme som du finder på vores hjemmeside. Men vi vil også gerne besvare Frejas spørgsmål lidt mere bredt her i podcasten. Så i dag taler vi om socialt bæredygtige mærker – altså i betydningen certifikater.

Vi er mærkejægere! Ikke af brands men af certifikater. Vi elsker certifikater,  for de er en nem måde at sikre sig, at vilkårene for produktion er ordentlige. Men man skal dog også være opmærksom når det gælder mærker og certifikater – for de kan også misbruges eller ligefrem vildlede forbrugere som dig og mig. Men lytter du til denne uges udgave af Sustain Daily Podcast går vi i detaljer med nogle af de gode certifikater, så du kan blive en socialt bæredygtig forbruger.

OBS: Klummen fra fairtrade ligger her

 

Du kan høre om:

 • At Fairtrade er et landbrugscertifikat, hvilket betyder at det kun er landbrugsprodukter, der kan certificeres
 • At certifikatet mest har fokus på “det globale syd” – Sydamerika, Afrika, Sydøstasien
 • Den tredelte bæredygtighed:
  • Det miljømæssige
  • Det sociale
  • Det økonomiske
 • Certificeringer som går på social bæredygtighed inden for forskellige brancher (se links længere nede)
 • Hvordan du kan tænke socialt når du handler i dit lokalmiljø

Læs også: Vores store mærkeguide hvor du kan se billeder af alle mærkerne

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Er du mærkejæger og kigger efter social bæredygtighed når du handler?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *