Back to top

Sustain Daily Podcast: Ansvarligt forbrug på Black Friday

Dagens afsnit af Sustain Daily podcast er sponsoreret af Blue City.

Black Friday. Enten jubler du og stiller dig i kø for at få procenter. Eller også elsker du at hade dagen, hvor utrolige summer af penge skifter hænder.

Men i denne uge hjælper vi dig til at få et mere nuanceret billede af –  og forhold til – Black Friday, godt hjulpet på vej af vores gæst, PR-manager Matilde Hejbøl fra Blue City. Udover Black Friday taler vi også om brugt elektronik og diskuterer, hvorvidt vi i virkeligheden støtter andres overforbrug, når vi pudser vores bæredygtige glorie og køber brugt.

Tænker du også, at det dér kamera med en stor ridse på siden og den dér computer med slidmærker på kanterne er noget, man skal holde sig fra? Så ligner du mange andre danskere. Vi har nemlig en barriere i os, der forhindrer os i at købe brugt elektronik. Men efter dagens episode vil du både forstå, hvorfor brugt elektronik kan være lige så godt som nyt og hvorfor du måske endda er bedre stillet som forbruger, hvis du vælger at købe brugt. For ikke at tale om den gode følelse det giver at købe brugt i stedet for nyt.

 Du kan høre om:

 • Vores fordomme om Black Friday, overforbrug og uovervejet forbrug og Black Friday “shaming”
 • Hvordan Black Friday måske giver dig mulighed for at købe bedre kvalitet og dermed foretage et mere bæredygtigt valg
 • Blue City og detaljer om:
  • Hvordan de deler produkterne ind i forskellige kosmetiske stande (altså hvilken stand, produktet er i)
  • Garanti versus reklamationsret
  • Hvorfor du faktisk er bedre stillet som forbruger, hvis du vælger at købe brugt elektronik gennem Blue City
  • Deres nye koncept kaldet “Blue Easy”, som er elektronik på lejebasis
 • Emma og Johannes egne erfaringer med at få repareret elektronik

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

Kan du bruge Black Friday på en hensigtsmæssig måde, eller er det bare noget, du synes vi skal ignorere?

1 comment

 1. […] Hvis I har lyst til at høre hvad andre har at sige om det, så kan I læse Tanjas holdning HER, Danicas HER og Sustain Dailys lige HER. […]

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *