Back to top

Sustain Daily Podcast: Bæredygtig garderobe

Johanne har stillet Emma en udfordring, der skal hjælpe til at få en mere bæredygtig garderobe.  En “10×10 challenge”, der handler om kun at gå i 10 stykker i 10 dage. Men hvad har det med bæredygtighed at gøre?

Dagens podcastepisode handler om tøj; noget vi alle bruger og til en vis grad går op i. Og med udgangspunkt i Emmas udfordring om at gå i meget lidt tøj, falder snakken på, hvordan vi bruger vores tøj, og hvorfor emnet er vigtigt. Måske det virker navlepillende at fokusere på enkelte stykker tøj – men tilgangen kan danne basis for gode tanker til din næste shoppetur. For en bæredygtig garderobe starter ikke i butikkerne, men hjemme i skabet.

Emma og Johanne kommer en del rundt om emnet bæredygtig garderobe, når der tales om, hvordan vi bruger vores tøj, passer bedre på det, og hvordan vi kan shoppe “bedre”. Og så skal Emma lige have tips til sommerens badetøj.

Lyt med hvis du også synes, at bæredygtigt tøj er spændende, og hør hvilken udfordring Emma stiller Johanne til at slutte af med.

I dagens episode kan du høre om:

 • Hvordan det er gået med Emma’s garderobeudfordring
 • Hvilke krav Emma har til sit tøj
 • Hvorfor det er bæredygtigt at fokusere på få stykker tøj
 • Hvordan en garderobeudfordring kan få dig til at se på dit tøj på nye måder
 • Overvejelser som minimerer fejlkøb, næste gang du shopper
 • Hvad en capsule wardrobe er, og hvordan Johanne bruger det
 • Emmas nyfundne påskønnelse af en lille garderobe
 • At danskerne i gennemsnit køber 16 kg tøj om året
 • Mormortricks og frysertricket
 • Hvorfor du ikke skal være ked af lidt kunststof i tøj

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Hvad er dit forhold til tøj?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

4 comments

 1. Lisbeth

  Weekday laver (det meste af) deres badetøj ud af genbrugsplast og er rimelig i pris 🙂

  • Hej Lisbeth.
   Jeps det gør de nemlig. Og al deres denim er økologisk. Af high street mærker er de ok med på bedre materialer 🙂 Tak fordi du lytter med.

 2. Ida

  Fed episode!
  Til tider prøver jeg mit tøj af – det som af en eller anden grund aldrig kommer ud af skabet. Jeg skal bevidst tage beslutningen om at lufte det, og det sker kun for de stykker som har en reel chance for at få lov til at blive i skabet (aka. passer i str, i fin kvalitet dvs uden pletter og u-lappede huller). Det er ofte items som er lidt udenfor min comfortzone og lige skal gåes til. Oplever tit på disse ‘lufte-dage’ at jeg får flere komplimenter end ellers, nok fordi det skiller sig mere ud end hvad jeg ellers går med. Efter sådan en dag plejer jeg at være afklaret med om det er en gemmer eller ej, meget baseret på om jeg kan lide ‘stemningen’ tøjet bidrager med.
  Angående badetøj – jeg har købt en badedragt på DBA som var et fejlkøb! Det har jeg generelt ret god erfaring med, ubrugt til en rigtig god pris – også sko som jeg ikke vil købe hvis de er gået til.

  • Hej Ida.
   Det er fedt at du tænker over at få brugt noget af det tøj som måske bare hænger.
   Og tak for tip med badetøj på DBA. Det er da værd at tjekke 😉

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *