Back to top

Sustain Daily Podcast: Bæredygtige investeringer

Ugens afsnit af Sustain Daily podcast er sponsoreret af Merkur Andelskasse.

Vi har investeringsrådgiver i Merkur, Silja Nyboe Andersen, med i podcaststudiet til en snak om bæredygtige investeringer. Silja er rigtig god til at forklare begreber om penge og investeringer som mange mennesker – og især kvinder – ikke går så højt op i. Heldigvis er der større og større efterspørgsel på bæredygtige investeringer, så lyt til ugens podcast og forstå, hvordan dine penge kan investeres på den mest bæredygtige måde.

Det bliver nemmere at købe bæredygtigt tøj, mad og lave sine egne rengøringsmidler, men de færreste tænker over, at de penge, man har i sin pensionsopsparing eller har stående i banken, bør investeres på en ordentlig måde. Det handler om etik og moral i dagens podcast, hvor du bliver klædt på til at sætte dig bedre ind i, hvordan dine penge kan gøre en forskel.

Du kan høre om:

 • En masse forskellige udtryk og hvad de betyder. For eksempel portefølje, aktier, fonde, shareholder engagement, micro finance, impact first, filantropi og meget mere
 • Hvad der menes med “ansvarlige investeringer”
 • Hvorfor det er bedre at investere end f.eks. at donere penge væk
 • At der er omkring 65.000 aktier noteret på verdens børser
 • At der næsten er to milliarder mennesker i verden, som ikke har adgang til en bank
 • Hvorfor det kan have en kæmpe stor effekt at investere i kvinder
 • Hvorfor kvinder er ret dårlige til at investere, sådan helt generelt
 • Og hvorfor kvinder bare skal se at komme i gang, fordi der ligger et kæmpe potentiale i kvinder, som investerer.

Nævnt i episoden:

 • Triodos – den hollandske bank, Merkur arbejder sammen med

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

Investerer du dine penge? Og kræver du, at de bliver investeret bæredygtigt?

 

1 comment

 1. Olivia Frost Lorentzen

  Hvis man gerne vil vide lidt mere om hvad ens pensionspenge går til, har Information gennem de sidste par måneder kørt en graverserie om netop det! https://www.information.dk/densorteliste

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *