Back to top

Sustain Daily Podcast: Bæredygtige jobs

Ugens afsnit af Sustain Daily podcast er sponsoreret af Merkur Andelskasse.

Der er liv og summen på messen Grøn KBH, hvor podcasten er optaget. Vi har Lars Martin Haukohl på scenen – Lars har skabt portalen Impactful Jobs, som differentierer sig fra andre jobsites ved kun at have jobs, der gør en positiv forskel, og som arbejder inden for FN’s verdensmål. Lars startede sit arbejdsliv et helt andet sted, men besluttede sig for, at han var nødt til at skabe noget, der gjorde en forskel, og det blev til Impactful Jobs.

Hvordan kan du gøre en forskel ved at vælge det rigtige job? Findes der overhovedet (nok) bæredygtige jobs i Danmark? Og hvad kan du egentligt gøre, hvis du sidder i et job, som ikke er specielt bæredygtigt? Lyt med og lær Impactful Jobs bedre at kende, så du måske kan lande dit bæredygtige drømmejob i fremtiden. I ugens podcast genopfrisker vi også vores snak om, hvorvidt man kan blive rig af at redde verden.

Du kan høre om:

 • De tre “kasser”, som Impactful Jobs deler firmaer ind i:
  1. Firmaer de ikke vil have med på portalen
  2. Traditionelle firmaer udenfor “kernen” (altså ikke pr. definition grønne eller bæredygtige)
  3. Bæredygtige “superstars”
 • Nogle gode råd til at optimere din uddannelse, så du måske får større chance for at lande et bæredygtigt job.
 • Hvordan du også kan gøre en forskel i dit nuværende job, selvom det måske ikke er direkte relateret til bæredygtighed.
 • Hvordan du faktisk kan give dig selv en “eksistentialistisk gave” ved at få et bæredygtigt job.
 • Hvis ansvar det egentlig er, at arbejde bæredygtigt: Arbejdstageren, arbejdsgiveren eller måske aktionærerne?
 • Hvordan du kan tænke de kompetencer, du måske har oparbejdet i et langt arbejdsliv, ind i dine ønsker og drømme for et bæredygtigt job.

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

 

Hvor meget betyder et bæredygtigt arbejde for dig? Er du villig til at gå på kompromis med din løn for et job, der hjælper verden?

 

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *