Back to top

Sustain Daily Podcast: Den konstruktive, bæredygtige fortælling

Denne episode er et must for dig, der bruger din stemme på Instagram, over middagsbordet, på din arbejdsplads, i din studiegruppe til at tale om bæredygtighed og grøn omstilling. Johanne taler med journalist Cathrine Gyldensted om såkaldt konstruktiv journalistik og positiv psykologi, og hvordan vi med en mere positiv tilgang kan få flere med i klimakampen. Det handler meget om at finde ud af hvad du selv vil og kan gøre – og så ikke pege fingre ad andre.

Hvilke historier ændrer folks handlinger mest? De dommedagsagtige eller de håbefulde? Vi læser mest negative historier om klima og en dyster fremtid. Men der er faktisk også positive historier, som får mennesker til at handle. Historier om håb og en god fremtid. Cathrine Gyldensted giver gode råd til, hvordan du bedst kan tage diskussionen om klimaet op med mennesker omkring dig.

 

Du kan høre om:

  • Hvorfor det er sundt at geare ned, så du kan give plads til klimaet
  • At journalistikken bør stoppe ”shaming” og ”blame game” og i stedet fortælle mere om, hvilke konkrete ting vi personligt kan gøre for klimaet og planeten
  • Hvad Cathrine selv har gjort personligt for at leve mere klimavenligt
  • At Cathrine ville ønske, at journalister ville stå sammen om at formidle ”den store nød der skal knækkes” (=Klimaet)
  • Positiv psykologi – trivselsdimensionen af et menneskeliv
  • Hvad håb betyder og hvor vigtigt det er med håb
  • At denne episode er endt i et lille ”manifest” som Johanne har skrevet til Sustain Yearly 4. år, som udkommer den 7. maj

Dagens epsiode er optagelserne fra et interview Johanne lavede med Cathrine Gyldensted tilbage i Februar. Derfor kan du høre lidt raslen og lidt klink fra vores tekopper.


Nævnt i episoden:

 

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Dagens spørgsmål:

Hvad motiverer dig? Skræmmescenarier eller fortællinger om håb?

 

 

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *