Back to top

Sustain Daily Podcast: Den svære snak

I dette sidste afsnit af Sustain Daily Podcast sæson 4 tager vi hul på et af de emner som rigtig mange af jer stiller spørgsmål til os om – nemlig relationerne til vores omgivelser. For hvordan tackler du relationer til venner og familie, som måske ikke går så meget op i bæredygtighed som du selv gør? Og hvorfor er det sværere at argumentere for sin bæredygtige livsstil overfor venner og familie end det er i en podcast, på sin instagram eller overfor virksomheder og politikere?

Hvis du er bæredygtighedsfreak og går vildt op i miljøet – hvordan påvirker det dig så, at dine venner eller familie fortsætter deres ”ikke-bæredygtige” livsstil, køber nyt tøj, taler om nye køkkener og rejser til Østen? Hvad kan du egentlig gøre ved det? Og skal du gøre noget ved det? Lyt med når vi sætter fokus på relationer og de svære samtaler og få tips til, hvordan du selv kan håndtere det.

Du kan høre om:

 • Hvordan det er at være “familiens grønne får” eller “øko-hippie” og samtidig vide, at der er mange, der gør det bedre end en selv på bæredygtighedsfronten.
 • Emma som ikke synes svære relationer fylder så meget, da hendes familie er med på den grønne dagsorden.
 • Johanne som synes det er svært, at der ikke bliver talt om f.eks. klima eller økologi i svigerfamilien.
 • Udskamning af dem, der “ikke gør som man bør gøre”.
 • Hvorfor vi mener, at du kommer længere med nysgerrighed end med direkte kritik.
 • Hvorvidt det kan være nødvendigt ligefrem at skifte ud i sin omgangskreds, hvis man er for uenige om de grundlæggende værdier.

Nævnt i episoden:

 Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

 

Har du selv valgt relationer fra, fordi de ikke er lige så bæredygtige som du selv er?

 

2 comments

 1. Freja

  Super fedt emne for podcasten, det er bestemt noget, som jeg har haft mange tanker om siden jeg startede med at leve mere bæredygtigt.

  Jeg snakkede med min kæreste omkring emnet og fortalte, det var et af de punkter, som jeg havde sværest ved. Jeg synes det er meget svært at snakke om bæredygtige valg og vaner, særligt når jeg tror der er risiko for, at jeg bliver “dømt” på baggrund af mine holdninger og valg.

  Men der rettede min kæreste mig dog; for som han sagde, så havde jeg jo egentlig påvirket hans valg og hverdag ret meget. Det har han ret i; vi spiser ikke okse- eller svinekød mere, og vi køber meget sjældent kød generelt. Vi elsker tilgengæld hummus til frokost og havremælk i kaffen.

  Så jeg er faktisk blevet ret god til at påvirke og snakke om bæredygtighed med mine nære relationer – hvilket er en sej udvikling ift. hvor jeg startede. Og så kan jeg godt øve mig i de sikre relationer før jeg tager snakken med bekendte og/eller helt fremmede mennesker.

  Så tak til jer! Den udvikling har Sustain Daily helt klar været med til at støtte.

  • Hej Freja

   Tusind, tusind tak for at dele det med os. Det lyder til at du har dejlig meget opbakning fra en af de vigtigste relationer; nemlig din kæreste.
   Og med de mindre sikre relationer, er det jo bare at bruge Emmas tip om venlig nysgerrighed.

   KH Johanne

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *