Back to top

Sustain Daily Podcast – Episode 4: Dårlig samvittighed

Kommer du nogle gange til at gøre noget, du ikke er super tilfreds med eller stolt af? Noget som måske er det direkte modsatte af, hvad du egentlig står for? Så er du ikke den eneste! I denne episode dykker vi ned i dårlig samvittighed, som desværre er en kendt følgesvend blandt alle os, som gerne vil leve mere bæredygtigt. Lyt med, hvad enten du skammer dig over en gang imellem at købe en plastikpose eller har det dårligt med, at din næste ferie er med fly.

Abonner via Soundcloud • Abonner via iTunes

Episode 4: Dårlig samvittighed

Dårlig samvittighed er en kedelig følgesvend. Den dukker ofte op, når du bevidst og aktivt gør dig umage for at leve mere bæredygtigt. At have værdier betyder nemlig, at man hele tiden kan holde sine handlinger op mod noget og vurdere, om man gør det “godt nok”. Lyt med og hør, hvordan vi arbejder med vores dårlige samvittighed – nogle gange kan den bruges til noget, og andre gange skal den sparkes langt væk! Én ting er sikker: Man kan ikke forlange mere af nogen, end at de gør deres bedste.

Du kan høre om:

 • At bruge dårlig samvittighed som brændstof til at ændre noget
 • Idealer og perfektionisme
 • Hvordan Johanne kom af med sin dårlige kødsamvittighed
 • Om hverdagsvaner betyder noget
 • Hvad man gør, når der ikke findes et bæredygtigt alternativ
 • At få energi af leve i overensstemmelse med sine værdier
 • Emmas tvivl om, om det ville være bedre at gå ind i politik
 • Hvorfor det er bedre at være en hykler end en kyniker
 • At skyde den dårlige samvittighed til hjørnet
 • Tilfredshed – den største trussel mod kapitalismen

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer til dagens episode, en idé til et emne vi skal tage op, spørgsmål, kritik eller nye perspektiver. Skriv i kommentarfeltet her, find os på facebook eller instagram eller send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk.

Vi høres ved i næste uge!

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

4 comments

 1. Rikke Nielsen

  I er så seje, og I ramte bare lige hvad jeg havde brug for i dag. Så tak for det! 😀
  og kan desværre ikke hjælpe med økostoffet, men hvis nogen kan hjælpe med bæredygtig cykeltilbehør som slanger og dæk er det et sted, jeg har måtte acceptere at det kan jeg ikke har kunne finde noget i bæredygtig udgave, men ville være fedt hvis det gjorde! Indtil da tager jeg stadig cyklen med god samvittighed!

 2. Virkelig dejligt podcast! Særligt episode 4 er jeg vild med, for handler om tanker, jeg ofte selv går og roder med.

  • Tusind tak Marianne, det er dejligt at høre! Vi havde godt på fornemmelsen, at vi ikke var alene om den dårlige samvittighed – men det bliver den jo ikke mindre irriterende af.

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *