Back to top

Sustain Daily Podcast – Episode 8: Håbløshed

 

I denne episode taler vi om en følelse, som fra tid til anden rammer de fleste, der prøver at leve et bæredygtigt liv: håbløshed. Følelsen, der kan snige sig ind på dig, når du føler, at du er den eneste i din familie eller på din arbejdsplads, der prøver at gøre en forskel for vores jordklode. Eller når du læser dagens nyheder, der endnu engang byder på negative klimaforandringer. Men følelsen behøver ikke være permanent – den kan tværtimod vendes til det gode.

Abonner via Soundcloud • Abonner via iTunes 

Episode 8: Håbløshed

Vi har tidligere snakket om den ene kedelige følgesvend til en bæredygtig livsstil, dårlig samvittighed. En anden følelse, du kan møde, er håbløsheden. Lyt med på ugens episode og hør, hvordan du undgår at håbløsheden er konstant til stede, samt hvordan du kan få vendt følelsen til noget positivt i form af motivation og handlekraft.

Du kan høre om:

 • Hvad der kan give os en følelse af håbløshed
 • Hvorfor Johanne helst undgår at læse negative nyheder
 • Mødet med mennesker, som er ligeglade med klimaet
 • Hvordan vi får håbet tilbage igen
 • At handle ud fra sine værdier og gøre sine værdier til vaner
 • Hvordan håbløshed kan skabe motivation
 • Tre vigtige tips, der motiverer
 • Alle de gode ting, der sker på klimafronten

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har kommentarer til dagens episode, en idé til et emne vi skal tage op, spørgsmål, kritik eller nye perspektiver. Skriv i kommentarfeltet her, find os på facebook eller instagram eller send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk.

Vi høres ved i næste uge!

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

4 comments

 1. Rikke

  I hjælper bestemt på min håbløshed. Tak piger for godt humør og for at minde mig om alle de seje mennesker som gør noget!

  Små ting som har gjort mig glad på det sidste
  Mine forældre er gået over til Smørbar i stedet for både smør på brød og margarinen med palmeolie til stegning, fordi de faktisk ikke kan smage forskel.
  Min veninde som siger hun vil prøve kun at spise kød en dag om ugen.
  At der hver dag er nye til Zero Waste Danmark gruppen og side.

 2. Mia

  Hvor er I seje. Tak for en super podcast. Det var lige hvad jeg havde brug for. For mig nåede i rundt om og i dybden med den håbløsged som jeg kan mærke indimellem. I satte ord på det som tit ikke bliver sat ord på. Og i fik mig op igen istand til at handle og se på de positive ting der også findes rigtig mange af på klima og miljøfronten.

  Jeg kan især følehåbløsheden når jeg tænker på, hvilken verden mine børn vokser op i, hvilke konsekvenser der vil komme i fremtiden, men der må jeg skærme mig selv for ikke at se fuldstændig sort. Og der hjalp jeres podcast rigtig meget.
  Et emne, jeg synes der kunne være interessant på podcast er, hvordan man får formidlet sine værdier til omgivelserne og hvordan man som småbørnsfamilie lever mere bæredygtigt i juletiden fx ift gaver.

  • Hej Mia, tusind tak for de fine ord. Vi er mega glade for, at du kunne bruge podcasten til st løfte dig ud af håbløsheden! Godt forslag – det tager vi med i tankerne til planlægningen af næste sæson.

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *