Back to top

Sustain Daily Podcast: Er genanvendt plastik løsningen?

Ugens afsnit af Sustain Daily podcast er sponsoreret af Too Good To Go.

Denne uge får du en masse sandheder og fakta om plastik. Vi har Heidi von Bülow fra Maistic med i denne episode, som blev optaget på bæredygtighedsmessen Grøn KBH. Heidi er ikke kun vidende omkring plastik – hun brænder meget for sagen og er ikke bange for at uddele drøje hug til politikere og producenter af plastik. Og du får som sædvanlig også gode tips til, hvordan du selv kan mindske dit plastikforbrug.

Efter serien Blue Planet II af David Attenborough, der er produceret af BBC og som udkom i 2015 begyndte hele verden pludselig at tale om plastik og få øjnene op for det stigende problem, som plastik er. Og det er ikke kun et problem med den støt stigende mængde plastaffald – vi er også nødt til at gøre noget ved selve plastikproduktionen. I denne udgave af Sustain Daily Podcast kommer vi ind på fakta om plastik, greenwashing, genbrugsplast i modetøj og mange andre varme emner.

Du kan høre om:

 • At der bliver produceret omkring 300 millioner tons plastik i verden om året i dag, og at man regner med, at det vil stige til det dobbelte i 2030.
 • At 10% af den olie, vi hiver op af jorden i dag, bliver brugt til at producere plastik.
 • At 4-5% af mikroplastforurening kommer fra skosåler.
 • At der er plastik i 2/3 af vores tøj.
 • De pastelfarvede klude, mange af os brugte engang – hvad der egentlig er i dem, og hvor det ender henne.
 • Bionedbrydeligt/kopostérbart plast  – er det virkelig biologisk nedbrydeligt og kompostérbart?
 • At modeindustrien, som bryster sig af at genbruge plast i tøj, ender med at sende 12% af den genanvendte plast ud i naturen som mikroplast
 • Om danske kommuners forskellige måder at håndtere plastaffald på

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

Hvad gør du for at mindske dit plastforbrug?

 

2 comments

 1. Trine

  Jeg blev virkelig forvirret over diskussionen omkring affaldssortering af hård plast! For det første lyder det som om man kun kan sortere hård plast fra, hvis kommunen tilbyder afhentning! Herhjemme sorterer vi hård plast fra og kører det selv til genbrugsstationen. Det er der vel en del mennesker der gør… Fik dog indtrykket af at det slet ikke er bedre at sortere det fra dagrenovationen- har jeg misforstået noget? Bliver trist over at det store arbejde vi gør med at vaske det rent og sortere det fra er spist arbejde…

  • Hej Trine
   Jeg forstår godt din forvirring – og det er frustrerende at der ikke er et entydigt svar. Jeg ville opfordre dig til at spørge din kommune og din genbrugsstation hvad der sker med det. Vi kan desværre ikke sige en enstydig ting nationalt.
   Men det kan siges, at hvis du bruger mange resourcer, fx vand og sæbe på at rengøre plastikken, så forsvinder miljøgevinsten.
   VH Johanne

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *