Back to top

Sustain Daily Podcast: Fly og ferier

I dag skal vi tale om fly. For vi flyver rigtig meget, og det udleder en masse CO2 og er skadeligt for vores klima. Og præcis hvor meget, forsøger vi at danne os et overblik over i denne uges podcast. Vi har researchet, og du kan blandt andet få tal og fakta om fly og udledning. Vi er i øvrigt lidt delte i spørgsmålet; Emma synes det er nemt at tale om, og er næsten holdt op med at flyve. Johanne flyver stadig, og synes det er lidt svært at tale om.

Der er ingen “flyshaming” af dig eller andre i dagens episode af Sustain Daily podcast. Og vi har ikke løsningen på verdens problemer med flyrejser og CO2-udledning. Men vi gør os en masse tanker om flyrejser i denne episode, som forhåbentlig kan inspirere dig til, hvordan du kan håndtere din lyst til at flyve. Og så undrer vi os over, at en togbillet fra København til Odense er dyrere end en flybillet til London.

Du kan høre om:

  • Vores forbrug af korttidsflyveture, og hvorfor vi synes det er et problem
  • Alle de gode argumenter der er for at flyve
  • Om prisen på flyrejser, der slet ikke hænger sammen med, hvor meget de forurener
  • Om vores nabolande i Norden, der har indført flyskat, mens Danmark ikke har
  • Om et stort CO2-kompenseringsprojekt kaldet CORSIA som hele flybranchen er i gang med og som får vores bullshit-lampe til at lyse
  • Om hvorfor køb af CO2 kompensation, når du skal flyve, får samme lampe til at lyse
  • Om Emmas besværligheder med at planlægge en togtur til Paris denne sommer
  • Om Emma og Johannes planer og ønsker for fremtiden, når det kommer til at rejse med fly
  • Vores bud på, hvordan virksomheder kunne gentænke de retreats og møder, de skal holde

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

Får du dårlig samvittighed, når du flyver? Hvorfor? Hvorfor ikke?

 

 

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

1 comment

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *