Back to top

Sustain Daily Podcast: Fra verdensmål til hverdagsmål

Denne uges episode er sponsoreret af Blue City.

I Sustain Daily Podcast plejer vi at tage hånd om det hverdagsnære. Men i dag taler vi om et temmelig abstrakt begreb, nemlig FNs 17 verdensmål, som nogle også kalder “Verdens Bedste Plan”. Vi forklarer, hvad de er, hvorfor de blev skabt og så hiver vi begrebet ned på jorden, så du kan gøre verdensmålene til hverdagsmål. Med os i studiet er ugens gæst, Sara Rønning-Bæk, fra foreningen iLoveGlobalGoals – en digital bevægelse for alle dem, der vil kickstarte den bæredygtige omstilling. Lyt med og bliv klogere på, hvordan du helt konkret kan bruge FN’s verdensmål i din hverdag.

Når vi siger FN’s 17 verdensmål får de fleste nok et billede i hovedet af 17 farverige ikoner, som man ofte ser på muleposer, brocher og hjemmesider. Men hvad har verdensmålene egentlig med dig at gøre? Kan du overhovedet gøre noget for at efterleve dem eller er de bare noget, som virksomheder, organisationer og politikere må tage sig af?  Det synes vi og vores gæst ikke. I denne episode inviterer vi dig til, hvad du kan gøre, for at gøre verdensmålene til en del af din hverdag. 

Du kan høre om:

 • De 8 Millennium Development Goals, som var det, der gik forud for verdensmålene og egentlig kun omhandlede udviklingslandene
 • Hvordan iLoveGlobalGoals gerne vil inddrage borgerne i at hjælpe til med at opfylde FN’s verdensmål
 • At verdensmålene bør være en del af både dit private og dit professionelle arbejdsliv. Det kunne være at tænke over:
  – At blive bedre til at bruge rester og undgå madspild
  – Om ens arbejdsplads har en ligestillingspolitik
  – Om skraldet bliver sorteret hensigtsmæssigt både i din boligforening og på dit arbejde
 • Unge der ser det de gør som et bidrag og ikke et afsavn, når det gælder om at efterleve verdensmålene
 • Det er det vigtigste, at vi kender til verdensmålene eller at vi lever efter dem?
 • Hvilke af verdensmålene, som er Emma, Johanne og gæsten Saras favoritmål
 • En lille servicemeddelelse, som du skal blive hængende HELT til slut for at høre

 

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

Hvad er dit forhold til FN’s verdensmål? Hvad betyder de for dig?

 

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *