Back to top

Sustain Daily Podcast: Glæden ved Togrejser

I den første episode af Sæson 6 skal vi ud at køre med tog. Vores gæst er Mette Willert, der har en fortid hos DSB blandt andet som social media manager. Nu er hun selvstændig og rådgiver virksomheder om brugen af Instagram.  

Lyt med og bliv klogere på togrejser og hvorfor de er mere og mere populære, på trods af, at det er meget dyrere at rejse med tog end med fly.

Togrejser ligger Emmas hjerte nært. Men hun synes, der mangler en slags “Momondo for togrejser”, som kunne gøre det lettere at få et hurtigt overblik over destination, pris og varighed. Mette Willerts hjerte banker også enormt meget for tog, og både Mette og Emma giver Johanne – og dig – gode råd og tips til, hvordan togrejser kan blive en del af dine fremtidige ferieplaner og hvordan du får det bedste ud af din togrejse. 

Ny sæson, nyt format

Hjertelig velkommen til en ny sæson af Sustain Daily podcast – med en helt ny opbygning. For i sæson 6 vil du kunne høre et såkaldt månedsinterview, hvor Emma og Johanne vælger et emne og inviterer en gæst i studiet til en lidt længere snak. Og resten af måneden får du kortere episoder, som består af spørgsmål stillet af medlemmerne i “Bæredygtighedsklubben” – og de svar, vi skaffer til dem. Læs mere om klubben og meld dig ind her.

 

 

Du kan høre om:

 • Emma som elsker at køre tog og har prøvet det mange gange og i mange lande
 • Johanne som mest har erfaring med indenrigstog i Danmark men som dog har været i Nordsverige med tog for nylig
 • Mettes gode råd til, hvordan man booker togrejser rundt om i verden – med konkrete tips til sider, hvor du kan booke togrejser (se link-sektionen)
 • Om vi skal vente på, at togrejser bliver billigere, eller om vi i virkeligheden skal ændre vores mindset omkring, hvor og hvordan vi skal holde ferie
 • Om det er togrejser, der er for dyre, eller om det i virkeligheden er flyrejser, der er for billige
 • Hvad der kan ske af “store ting” på en togrejse

 

Nævnt i episoden:

 • Mettes Instagramprofil ”Little My Copenhagen”
 • Den tyske Bahn.de – her i den danske version
 • Eurrail (som i episoden bliver kaldt “Rejseplanen for Europa”)
 • SJ – Svenska Järnvagen – her på svensk (men du kan skifte til engelsk)
 • Skånetrafiken, som vores podcastproducer køber månedskort i, og hvor hun kan låne sin billet ud til besøgende fra Danmark, når hun ikke selv skal bruge billetten. Så kender du nogen i Sydsverige som har månedskort, så kør gratis til Skåne på deres regning ved at få dem til at låne deres billet ud til dig. 
 • Berlin BVG
 • Snälltåget (Som man måske kunne oversætte til ”Det venlige tog”, men det stammer faktisk fra det tyske ”Schnellzug” – hurtigtog. Dog er der ikke noget hurtigt over togene i dag. Læs om navnet her
 • ÖBB – det østrigske togselskab

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Hvad er dine egne erfaringer med togferierejser?

 

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *