Back to top

Sustain Daily Podcast: Klimaskepsis

Det er heldigvis blevet lettere at sige højt, at man går op i bæredygtighed og klima. Som Emma siger i denne uges episode, har tiden arbejdet for os. Men der er stadig nogen, som kan finde på at kalde os elitære eller grine nedladende af de værdier, vi lever livet efter. Det er dem, denne episode af Sustain Daily Podcast er dedikeret til. Eller rettere det, de udstråler: klimaskepsis.

Skepsis skal man kun ikke kimse ad. Det kan være en sund egenskab at have. Men for nogen tager det overhånd. Eller bliver til håbløshed og en dårlig samvittighed, der gnaver. For det kan sagtens være det, klimaskeptikeren egentlig føler. Derfor er det ikke heller smart at gå i forsvarsposition og kaste tunge klimaskyts i form af kolde facts i hovedet på dem. Også selvom vi vist alle har lyst engang i mellem. Lyt med når den fiktive, skeptiske onkel fra familiefesten gæster Sustain Daily Podcast!

Du kan høre om:

  • Johanne og Emmas tanker om, hvordan man taler til en klimaskeptiker
  • Hvem klimaskeptikeren er og kan være
  • Begrebet kognitiv dissonans
  • Hvorfor det giver Johanne mere værdi at gøre det rigtige, frem for hvad der batter her og nu
  • Emmas favorit klimafacts – når det nu skal være
  • CO2-regnskab og om det giver mening eller ej
  • Hvorfor du ikke behøver forsvare dine valg
  • At udfordre præmisser, påstande og positioner
  • Din ret til at leve efter dine værdier

 

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *