Back to top

Sustain Daily Podcast: Køb andres tid

Dagens afsnit af Sustain Daily podcast er sponsoreret af Blue City. 

I denne uge handler det om forbrug, nærmere betegnet “serviceøkonomi” som nogle mener, er et meget usexet begreb. Vi synes dog, det er fantastisk og noget vi faktisk vil anbefale, at du bruger penge på. Serviceøkonomi er dér, hvor vi betaler andre for at udføre en opgave for os, som vi enten ikke selv kan, har lyst til eller har tid til. Der kan dog også være udfordringer forbundet med serviceøkonomi. Hør hvilke i dagens episode.

Når man ligesom os gerne vil være bæredygtige og bruge serviceøkonomi, så kan det faktisk skabe nogle udfordringer. For lige så godt det er, at vi betaler andre mennesker for at udføre opgaver for os, lige så skidt er det, hvis de ikke har ordentlige arbejdsforhold. Vi prøver at give nogle råd til dig, der gerne vil købe services på en mere social og bæredygtig måde, og så kan du høre, hvad vi selv bruger inden for serviceøkonomi – og hvad vi gerne vil bruge penge på, når vi engang i fremtiden får dem.

Du kan høre om:

  • Hvad vi lægger i ordet serviceøkonomi: Cykelhandlere, skomagere, skræddere, frisører, foredrag, teaterforestillinger, musikoplevelser, restaurantbesøg, måltidskasser, streamingtjenester, Cloud-storage, delebiler og mange andre ting.
  • Hvad serviceøkonomi egentlig har med bæredygtighed at gøre.
  • Hvad Emma og Johanne lige nu bruger penge på – henholdsvis rengøringshjælp og en personlig træner.
  • Hvad de to gerne vil bruge penge på i fremtiden, når de triller ind på kontoen – massage, hypnose, vandterapi.
  • Vores udfordringer med levering af vores magasiner.
  • Vore sponsor Blue City, hvor PR-manager Matilde Hejbøl fortæller om deres koncept med at reparere elektronik og hvad du skal huske, hvis du indleverer en telefon til reparation.

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

Hvilken form for serviceøkonomi bruger du selv?

 

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *