Back to top

Sustain Daily Podcast: Myter og tips om affaldssortering

Dagens afsnit af Sustain Daily podcast er sponsoreret af Blue City.

 I dag taler vi om affaldssortering, og det er et emne, som mange af jer lyttere har ønsket, at vi skulle tale om. Emma og Johanne ved ikke nok om emnet og vi går heller ikke nok op i det. Men det gør dagens gæst, Marie Daugaard. Hun er en ørn til affaldssortering og ved en hel masse om emnet. Hun opfordrer til, at man har en “pæn” affaldssorteringsløsning, som kan fungere i en travl hverdag derhjemme og fortæller, at der både er økonomisk og miljømæssig fornuft i at sortere affaldet.

Hvor ryger affaldet hen, når vi smider det ud? Hvorfor er der forskellige måder at sortere på, alt efter hvilken kommune du bor i? Og er det virkelig rigtigt, at det hele bare ender i Asien? Vi diskuterer myter og muligheder med Marie Daugaard, og du får både konkrete tips til at sortere dit affald og hører hendes bud på, hvad der skal til for, at det virkelig batter. Både hos dig som forbruger og hos politikerne generelt. 

Læs mere om affaldssortering og plastik i denne artikel.

Du kan høre om:

 • Fraktioner, som betyder de forskellige typer af affald vi indsamler
 • Affaldshierakiets fire lag: 
  • Begrænsning
  • Genbrug
  • Bioaffald
  • Bortskaffelse
 • At man f.eks. sparer op til 95% energi ved at genanvende aluminium 
 • Hvad du skal gøre med affald, hvis du er i tvivl om, hvordan det skal sorteres
 • Bioaffald, kompostering og Bokashi-metoden
 • “Wish-cycling”
 • Bytterum
 • At vende tankegangen fra at betragte affald som affald og i stedet tænke på det som en ressource

 Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

Har du en god løsning i dit hjem til affaldssortering? Fortæl os om den her eller del et foto af dit ekstra smarte affaldssorteringssystem og tag os med @sustaindaily ovre på instagram.

 

2 comments

 1. Hej 🙂 Jeg lyttede til jeres podcast i går, mens jeg kørte, og det var virkelig en super udsendelse. Hvor blev jeg klogere på meget – selv om jeg faktisk synes, jeg ved en del allerede 🙂 Det var godt at få slået fast, at det er vigtigt med tillid til, at kommunerne håndterer affaldet ordentligt. Men at myten om sammenblanding af affald – den er sejlivet.
  Tak for gode podcast – jeg lytter altid gerne med.
  Glædelig adventstid til jer.
  venlig hilsen
  Jette

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *