Back to top

Sustain Daily Podcast: Planlæg din bæredygtige jul nu

Julen er traditionernes tid. Og traditioner og vaner er svære at lave om på. Derfor starter vi julen tidligt i år og fortæller, hvad du kan nå at lave om på allerede nu, og hvad du måske skal vente med, hvis du vil have en mere bæredygtig jul, en mere moderne jul og en mere nærværende jul . Vi giver tips og tricks til gaver, indpakning, julepynt, juletræ, vegetarisk jul, adventslys, kalenderlys og meget andet. Endelig inviterer vi dig ind i en ny Facebook-gruppe, vi har kaldt “Mere jul, mindre spild”. Hør mere i ugens afsnit af Sustain Daily Podcast. 

Hvad har jul og bæredygtighed med hinanden at gøre? Rigtig meget, hvis du spørger Emma og Johanne. I denne episode sætter vi fokus på, hvad du måske kan nå at ændre i år, og hvad du bare skal sige “pyt” til og vente med at tage fat på til næste år. Vi giver dig masser af gode råd og tips til, hvad du kan tage op, hvis du gerne vil skabe ændringer i juletraditionerne og ikke fodre det såkaldte “nipse-mani”. Det kunne være julegaver, adventsgaver, pakkekalender, nisseven-traditionen, gaveræset på skoler, pakkeleg, rafleleg og så videre. Lyt med og få gode idéer til at ændret dine egne – eller andres – julevaner til at være mere bæredygtige. 

 Du kan høre om:

  • Hvordan du kan tage fat på at ændre julegavetraditionerne 
  • Hvordan du kan glæde andre med genbrug i stedet for nye ting
  • Hvad du kan pakke gaver ind i i stedet for rullen med glitterpapir – aviser, stof, papir fra tidligere gaver, magasinsider, stofposer og naturpynt er vores favoritter.
  • Hvad du kan gøre ved alle de andre gaver, der bare altid er der –  adventsgaver, raflegaver, “nissevensgaver” og så videre
  • Gode alternativer til den traditionelle pakkekalender
  • Hvad du kan gøre, hvis du er en af dem, der får alt for mange invitationer til julemåneden, men også, hvad du kan gøre, hvis du er en af dem, der ikke rigtig får invitationer
  • Hvordan du kan forberede dig bedst muligt på julen, hvis du er vegetar
  • Hvornår du kan ændre familiens indgroede julerutiner og snige små, bæredygtige ændringer ind uden at vælte traditionen

 Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

 

Har du forsøgt at ændre dine egne eller andres juletraditioner til at blive mere bæredygtige?

 

 

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *