Back to top

Sustain Daily Podcast: Pluk vilde blomster

Plukker du dine egne blomster eller køber du hos en blomsterhandler? Hvis ikke du har adgang til steder, hvor du kan plukke, så køber du formentlig dine blomster. Men tænker du egentlig over, at blomsterne kan være sprøjtede og at de har et stort CO2-aftryk, fordi de enten er dyrket i opvarmede drivhuse i Holland eller bliver transporteret til Europa helt fra Afrika? Kom med ind i Johannes ”hemmelige have”, hvor hun guider Emma og dig til, hvordan du plukker den smukkeste buket vilde blomster.

For fire år siden begyndte Johanne at interessere sig for, hvor dårlige blomster er for miljøet og det fik hende til at få en ny og stor hobby: At plukke vilde blomster. Johanne har allieret sig med saks og tager Emma i hånden hen til en gammel DSB-grund i hjertet af København, hvor bierne summer, fuglene kvidrer og S-togene triller forbi i baggrunden. Sammen plukker de vilde blomster – og du er inviteret med.

 

Du kan høre om:

 • At parker er ”off-limits” – fordi det som vokser i parker at til vores alles fælles glæde og ikke skal plukkes
 • At mange tror at man skal finde en skov for at plukke blomster men at det bedste sted faktisk kan være langs en togbane
 • Folks reaktioner, når Johanne kommer gående med en stor blomsterbuket. Hun har fået både negative kommentarer og blikke, fordi folk tror hun har været på rov i andres haver, når hun kommer gående med sine fine buketter.
 • Og andre tror hun plukker for mange blomster, så der ikke er noget tilbage til bierne. Men det er der altså. I høj grad faktisk.
 • Årstidernes blomster
 • Hvornår på dagen, du helst skal plukke blomster
 • Hvordan du skal holde buketten, så den holder længst
 • Johannes egne ”regler”, når hun er ude at plukke blomster:
 • Max tre stilke pr klump blomster
 • De grønne blade i bunden af stilken skal pilles af og efterlades til naturen
 • Ikke plukke flere blomster end der er vaser til hjemme

Hvilke blomster plukkede vi så?

Hvis du ikke har en bog til at bedømme blomster, kan du også brug appen plantsnap hvor du kan uploade et billed af blomsten/planten. Så får du svaret på engelsk og skal bare oversætte det på google. Den kunne dog ikke finde alle disse planter, så jeg har mest brugt den gode gamle vilde blomster i farver.

Gederams

Almindelig syre

??

Vild Gulerod

Lugtfri kamille

Græs

Italiens Brandbæger

Slangehoved

Prikbladet Perikon

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Dagens spørgsmål:

Plukker du dine egne blomster?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *