Back to top

Kender du til den magtesløshed, der indimellem følger med, når du prøver at leve efter din samvittighed og dine bæredygtige værdier? Det er umuligt at leve det “perfekte” bæredygtige liv og vide alting. Derfor handler denne episode af Sustain Daily Podcast om vigtigheden af at kunne sige “pyt”. Vi har nemlig lært, at vi ikke bliver bedre klimakrigere af at bruge vores energi på dårlig samvittighed – tværtimod!

Hvor ofte siger du “pyt med det”? At sige pyt til visse ting handler ikke om at give op, men om at give sig selv plads til at være det sted, hvor man er lige nu, og acceptere, at man hverken behøver at gøre eller vide alt. Det er menneskeligt at fejle, og de færreste af os har energi til konstant at være et pragteksemplar på alle områder af livet. Hvis du lærer at sige pyt, kan du give slip på de ting, du ikke kan rumme lige nu, eller nogensinde, og i stedet gemme din energi til alle de gode valg, som du tager.

Vi har før snakket om både håbløshed og dårlig samvittighed her i podcasten, og netop pyt-musklen kan dæmpe de følelser – for de bringer sjældent noget godt med sig. Når vi giver slip på det negative og det, vi ikke har lyst eller overskud til, er der plads og energi til handlekraft, som rent faktisk batter.

Du kan høre om:

 • At sige pyt til de ting, du ikke kan gøre noget ved
 • Hvorfor pyt ikke er det samme som at give op
 • At man sagtens kan være en værdig klimaaktivist uden at gøre alting perfekt
 • Hvad Emma og Johanne siger pyt til for tiden
 • Hvordan pyt giver overskud og energi
 • Ikke at lade sig holde tilbage af plastikfilm, take-out, bleer og komælk i kaffen
 • Hvorfor vi hellere vil være hyklere end kynikere
 • Forskellen på permanente pytter og midlertidige pytter
 • Pyt-listen som lindring af utilstrækkelighedsfølelsen

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Har du en pyt-liste, og hvad står der på den?

 

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

2 comments

 1. Ida

  Vildt godt afsnit! Det giver så meget plads og ro at høre jeres pyt-lister ah.
  Min pyt-liste:
  – Engangsvatrondeller
  – Min lyst til kaffe-to-go trumfer at jeg ikke altid husker at medbringe eget krus (i en periode ville jeg blot undvære kaffen, men det er så sjældent at det jeg køber to-go anyway, så hvis den smutter med koppen tillader jeg altså mig selv den luksus at købe en god kop kaffe alligevel og nyde den uden dårlig samvittighed! )
  – Når jeg ikke får vasket min madkasse op, så pakker jeg frokosten i madpapir og plastikpose
  – Køber overvejende økologisk, men ikke altid. Nogen gange prioriterer jeg pris, convenience eller hvad der ser mest lækkert ud over Ø-mærket

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *