Back to top

Sustain Daily Podcast: Ryd op i dit forbrug

Sustain Daily Podcast er stærkt tilbage med sæson 4, der er spækket med aktuelle emner indenfor bæredygtighed. I den første episode introducerer Emma og Johanne sig selv overfor nye lyttere, og så diskuterer vi Netflix-fænomenet Marie Kondo. Hun er nemlig blevet noget af en trend inden for oprydning og minimalisme. Og mens vi synes, at det er fedt at rydde op, mener vi samtidig, at der mangler fokus på én vigtig ting i hele denne oprydningstrend.

Mange mennesker har oplevet den glæde, der følger med at slippe af med en masse ting. Marie Kondos oprydningsprogrammer på Netflix har skabt en regulær oprydningsbølge blandt seere verden over. Men vi synes, at der mangler fokus på inputtet – altså alt det, vi køber – og på det genanvendelige i det, vi smider ud. I denne episode får du masser af gode råd til ikke kun at fokusere på oprydningen, men også på at tænke “inputtet” ind i ligningen.

Du kan høre om:

 • Lagerhoteller, der efterhånden dukker op som svampe i en efterårsskov, fordi flere og flere danskere benytter sig af dem
 • Hvorfor man bør tænke over, at ting kan have glæde for andre, inden man smider dem ud
 • Hvordan vi omvendt ofte overvurderer værdien af vores egne brugte ting, mens vi ikke vil betale noget for andres
 • Hvordan vi i den vestlige verden tror, at nogen, der er mindre privilegerede altid kan bruge vores ting
 • Hvorfor vi bør tænke over at få vores ting sendt hurtigt videre, så de ikke ligger for længe i en skuffe og ender med at blive til skrald
 • Johannes bedste tips til at sælge, prissætte og skille dig af med dit brugte tøj
 • Hvad der egentlig sker med det tøj, du lægger i en tøjcontainer

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:


Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Er du gået oprydningsamok med Marie Kondo-metoden? Og har det gjort dig mere bevidst om, hvad du køber?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

3 comments

 1. Tukummeq Berthelsen

  Tak for en skøn podcast. Dejligt at lytte til jer og reflektere med jer igen.

 2. Anni

  Glæder mig til at komme i gang med den nye sæson 🙂

 3. Cassandra

  Det er nogle super gode pointer i har med i det her program.
  Jeg har selv praktiseret minimalisme (æstetisk og etisk) i snart fem år, og jeg er nået til den konklusion at jeg går endnu mere op i kvalitet når jeg har færre ting. Det er både fordi at jeg hele tiden bliver konfronteret med mine ting og fordi jeg bruger dem så ofte at det kræver en vis kvalitet hvis de skal holde mere end en måned.

  Eksempelvis består min garderobe lige nu af fire kjoler, og en af dem er snart så slidt at den skal skiftes ud. Min oplevelse er at det kræver rigtig meget omtanke at købe nyt når man har få ting; jeg skal tænke på hvilket vejr min nye kjole skal egne sig til (så jeg ikke ender med kun at have sommerkjoler), hvilken pasform/farve/materiale jeg kan lide at gå med dag ud og dag ind, og så skal kjolen være af en kvalitet som gør at den ikke falder fra hinanden efter to ture i vaskemaskinen.

  På den måde er min oplevelse at det at skille mig af med ting har ført til et større fokus på at købe gode ting og være opmærksom på hvad jeg egentlig har behov for. Men jeg ved ikke om man har den samme oplevelse hvis man har flere ting.

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *