Back to top

Sustain Daily Podcast: Social bæredygtighed

Glædelig første maj. Det er ikke en mærkedag, vi plejer at fejre, men i dag vil vi gerne markere dagen ved at snakke om social bæredygtighed. Vi er gode til at snakke om miljø og klima, men hvad med det sociale aspekt og det arbejde, vi alle sammen har? Det tager dagens podcastepisode fat i.

I dagens episode kan du høre Emma og Johanne snakke om arbejdsforhold og social bæredygtighed. Det handler om alt fra arbejdsforhold i modebranchen, leveløn og alle dem, som producerer vores mad i Danmark. For selvom det er en global samtale, er arbejdsforholdene stadig under pres tættere på os. Som bæredygtig forbruger ønsker vi at tage ansvar for vores forbrug både i forhold til klima, miljø og social retfærdighed, og selvom det er svært, håber vi, at denne podcast episode kan sætte tankerne igang for dig.

Du kan høre om:

  • Hvad social bæredygtighed er
  • Hvordan klimaforandringer rammer skævt
  • Hvorfor især modeindustrien er udskældt for dårlige arbejdsvilkår
  • De usynlige hænder, som laver vores ting
  • Levelønsbegrebet og hvordan det ser ud i fx Indonesien
  • Fairtrade-mærket som garant for social bæredygtighed i mad
  • At der ikke findes en mindsteløn i Danmark
  • Social dumping i det danske landbrug
  • Hvordan mindstelønnen er under pres i Europa

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *