Back to top

Sustain Daily Podcast: Taler vi for meget om klimaangst?

Man skal leve i en jordhule uden adgang til aviser eller internet for ikke at have hørt om klimakrisen og de klimaudfordringer, verden står overfor. Det har på nogle mennesker den uhensigtsmæssige indvirkning, at de bliver klimaangste, og det er der faktisk nogle mennesker, der går i terapi for. 

Vi har inviteret Belinda Donkin i studiet. Hun er psykoterapeut, sygeplejerske, YouTuber og indehaver af klinikken HeartTeam og vi taler med Belinda om, hvordan hun tackler klienter med klimaangst. 

Hvad er klimaangst? Det er den angst, mange føler, når de hører om verdens tilstand, og at der måske kun er kort tid tilbage til at redde verden. Men budskabet i denne uges episode af Sustain Daily er, at du ikke skal føle, at verdens klimakrise ligger på dine skuldre. Omvendt skal du heller ikke blive handlingslammet, for verden har brug for handling. Lyt til Emma og Johannes samtale med Belinda Donkin og få gode, konkrete råd til at tackle din eventuelle klimaangst. 

Du kan høre om:

  • Såkaldte grubleproblemer og bekymringstanker
  • Definition og symptomer på klimaangst
  • Børn og klimaangst – hvad du som voksen kan gøre for at hjælpe dit barn 
  • Hvorfor det er klogt at flytte fokus – og hvordan du kan gøre det
  • Hvorfor vi ikke kan bruge en “24/7-bekymring” for klimaet til noget
  • Angst gennem tiderne – der har altid været noget, at bekymre sig om
  • Forskellen på kvinder og mænd, når det handler om klimaangst
  • Om angst er noget, du skal leve med

Nævnt i episoden:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

 

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

 

 

Har du selv oplevet en eller anden grad af klimaangst? Hvordan påvirker det dig? Og hvad gør du ved det?

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *