Back to top

Sustain Daily Podcast: Tilbage til håbet

Synes du, at det hele virker temmelig håbløst, når du hører om klimaforandringer? Og bliver du påvirket af det, du hører eller læser om klimaet? Så er dette afsnit et must for dig! For du er ikke alene! Ugens episode handler om håbløshed – et emne, vi tog fat på allerede i første sæson af Sustain Daily Podcast. I dag følger vi op på vores tanker fra dengang, giver dig nye perspektiver på håbløshed, og trækker som sædvanlig ja-hatten godt ned over ørerne.

Bliver du påvirket, når du hører om klimaforandringer, temperaturstigninger, tørke, oversvømmelser, klimaflygtninge, hungersnød og krig som konsekvenser af et ændret klima? Fat mod og hør hvordan vi perspektiverer tingene. Der er både spark til politikere, forbrugere, virksomheder og klimaskeptikere, men også shout-outs til dem, der får håbet frem i os. Hvis du har klimaangst, eller noget der ligner en klimadepression, får du forhåbentlig et mere nuanceret syn på fremtiden efter denne episode. Og husk: Hvis din angst eller tristhed forhindrer dig i at gøre det, du gerne vil, så søg hjælp!

Du kan høre om:

  • Øget kødforbrug og flere flyrejser
  • Donald Trump, som har gjort sit til at få håbløshed frem hos mange
  • Borgerforslaget om en klimalov, der blev fremsat for nylig, og den danske regerings afvisning af forslaget
  • Den psykologiske vinkel på klimaangst og klimadepression
  • Mediernes håndtering af klimanyheder
  • Greta Thunberg, den svenske teenager, som har formået at vække verden med sin ugentlige Skolestrejke for Klimaet
  • Vores bud på, hvordan du selv kan stikke en kæp i hjulet på den dér frygtelige fremtid
  • Klima-tupperwareparties

Nævnt i denne podcast:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Føler du også en form for håbløshed, når det gælder fremtid og klima – og hvordan tackler du det?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *