10 podcast-episoder du skal høre

Så blev det lørdag igen – uden et nyt afsnit af Sustain Daily Podcast. Vi var ellers lige blevet så glade for at udkomme på lyd. Direkte i din øresnegl en gang om ugen. Til gengæld vil jeg, Johanne, i dag gerne give dig et lille tilbageblik på første sæson af Sustain Daily Podcast. Men først vil jeg tage dig med bag kulisserne og fortælle, hvordan podcasten blev en realitet.

Hvordan Sustain Daily podcast blev til

Tilbage i slutningen af 2016 havde vi to store drømme på Sustain Daily: at trylle webmagasinets evigt gode indhold om til et fysisk magasin samt at lave en podcast. Det var oplagt at udgive magasinet i anledning af vores fødselsdag, og sådan blev det første Sustain Yearly født. I samme periode gik vi i gang med at brainstorme på emner til en podcast, for selvom vi havde hænderne fulde med et magasin, som både skulle skrives, layoutes og sælges, levede podcastdrømmen stadig. Og vi pressede os selv ved at sætte en teaser ind i magasinet.

Derfor gik vi i starten af maj i gang med at optage. Igennem første sæson skulle I lære os bedre at kende. Emma og jeg som stemmerne bag mikrofonen. De samtaler, vi havde haft så mange gange før – bare foran en mikrofon. Fordi vi savnede et format, der gav os mulighed for at være mere ærlige og sårbare, samt snakke endnu mere om det, der er svært.

Emma og jeg er forskellige, både i vores stemmer og vores livsstil. Alligevel har vi mange af de samme ønsker og drømme for verden. Det ønskede vi, skulle skinne igennem i podcasten – og det synes vi også, det gør.

Hvad handler podcasten om?

Afsnit 1: Bæredygtig Livsstil

Det første afsnit er en indførsel til en bæredygtig livsstil generelt. Vi snakker om, hvad bæredygtighed betyder for os og sætter rammerne for hele sæsonen. Hvis du ikke har lyttet til podcasten endnu, er det et meget godt sted at starte.

Afsnit 2: De første skridt

I afsnit 2 begynder vi at blive mere personlige og fortæller, hvordan vi hver især blev opmærksomme på bæredygtighedsbegrebet. Måske du kan genkende fortællingerne og huske tilbage på, hvordan du selv blev opmærksom på den bæredygtige livsstil. Jeg afslører ikke for meget, hvis jeg siger, at det hele bygger på en del tilfældigheder.

Afsnit 3: 10 ting du kan gøre i dag

I tredje afsnit får du lidt flere konkrete tips. For det er nok så godt at ville ændre verden og din egen livsstil – men hvordan gør man lige? Sustain Daily bygger i høj grad på guides med simple tips, og dem trækker vi med ind i podcasten.

Afsnit 4: Dårlig samvittighed

Dette afsnit blev hurtigt det mest populære på de sociale medier, og det er ikke så forunderligt, for dårlig samvittighed er en følelse, de fleste kender. Vi fortæller, hvornår vi selv kan blive bidt af dårlig samvittighed, og hvordan vi prøver at kæmpe os af med den evigt nagende følelse.

Afsnit 5: Sæt fokus på bæredygtighed

I juni tog Emma og jeg en tur til folkemødet, og det gav os stof til eftertanke – og til samtale. For bæredygtighed er ikke ligefrem et hot-topic. Men hvorfor egentlig ikke? Og hvordan kan vi åbne op for flere snakke om bæredygtighed? Det drøfter vi i afsnit 5, hvor vi også giver et shout out til alle jer bæredygtighedsamatører. I er vigtige for debatten!

Afsnit 6: Pauser

Inspireret af Sustain Dailys sommerpause handlede afsnit 6 om at holde pauser. Det er ikke noget vi har let ved, og episoden handler derfor også om at passe på sig selv, når man arbejder med noget, man brænder for. En opsang til os selv, og til dig.

Afsnit 7: Tilbage på arbejdet

Hvordan gik det så med at holde pause? Det kan du høre om i afsnit 7, som er det korteste i hele sæson 1.

Afsnit 8: Håbløshed

I ottende afsnit dykker vi for alvor ned i de svære følelser. En læser spørger, hvordan vi håndterer håbløshed, og vi giver den hele armen. Først drøfter vi de triste modløse følelser og så taler vi om, hvordan vi kommer ud af dem – og hvad der giver os håb i hverdagen. Sidstnævnte er der heldigvis mest af.

Afsnit 9: Eco-Influencers

I afsnit 4 fortæller Emma om den dårlige samvittighed, der kan dukke op, når hun bruger tid på Instagram-posts frem for debatindlæg. Derfor taler vi i afsnit 9 om seje influencers, der inspirerer os – og hvorfor vi ønsker at samle de sejeste stemmer i Sustain Daily influencers. Dette afsnit er især til dig, der også er afhængig af Instagram.

Afsnit 10: Bæredygtighed på budget

Vi slutter sæsonen af med et svært men vigtigt emne; nemlig penge og budget. For er det egentlig dyrt at leve bæredygtigt? Ikke hvis du spørger os. Episoden handler dog ikke så meget om, hvor vi sparer flest penge, men mest af alt, hvordan vores prioriteringer har ændret sig.

Tusind tak til alle jer, der lytter med! Vi har haft det så sjovt med at lave den første sæson, og Sustain Daily Podcast vender derfor helt sikkert tilbage. I sæson 2 håber vi at kunne introducere nye stemmer i form af interviews – og vi vil også rigtig gerne drøfte dine kommentarer og spørgsmål, hvis bare du giver lyd!

Tekst og foto af Johanne Stenstrup.

GemGem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *