Sustain Daily Podcast: Er dit arbejde bæredygtigt?

Podcastepisoden er sponsoreret af Matter – Danmarks første bæredygtige pensionsordning.

Dagens episode af Sustain Daily Podcast er optaget i vores nye hovedkvarter i Københavns Nordvest-kvarter, hvor vi sidder på to gamle stole og venter på, at det nye kontor bliver indrettet med genbrugsting. Mens vi venter, taler vi om at have mening i sit arbejdsliv. Hvordan kombinerer man arbejdsliv med bæredygtighed? Og hvorfor er job, der gør verden til et bedre sted, oftest dårligere lønnede end andre? Kan man virkelig ikke tjene penge på at redde verden?

Er du kendt som klimaaktivisten på dit job, fordi du har dit eget krus med, gemmer brugt printerpapir eller viser din lækre, vegetariske madpakke frem? Arbejdspladsen er et af de steder, hvor du oftest vil møde mennesker, der ikke nødvendigvis er lige så miljøbevidste og bæredygtige, som du selv er. Derfor er der et enormt potentiale for at sprede budskabet om en bæredygtig livsstil. For selv små ændringer kan skabe stor forandring.

Du kan høre om:

 • Rammen om Johannes arbejdsliv (og Emmas kommende arbejdsliv)
 • Hvad overflod betyder for os
 • Tips og tricks til at gøre din nuværende arbejdsplads mere bæredygtig og påvirke dine kolleger i en positiv retning
 • Hvorfor det kan være sundt at omgås andre end ligesindede økoaktivister
 • Hvordan bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter for virksomheder
 • Hvordan de såkaldte millenials bliver mere og mere kræsne, når det gælder arbejde og mening
 • Hvordan virksomheder, der ikke har bæredygtighed som værdi, måske kan få svært ved at rekruttere dygtige medarbejdere i fremtiden

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Betyder bæredygtighed noget for dig i dit arbejdsliv?

4 Comments

 • Hej piger! Jeg har lige brug for at komme ud med noget, og høre jeres mening 😉

  På mit arbejde har vi frokostordning, og maden bliver leveret i noget som føles som 50 store plastikbakker hver dag. Vores receptionist ryder af efter frokosten, og da jeg kom ind i køkkenet for at hente et glas vand så jeg, at hun smed alle plastikbakker og en stor del uspist mad ned i en sort sæk.

  På mit arbejde har vi selv flere opgaver, hvor vi hjælper borgere med at blive bedre til affaldssortering, og jeg fandt det så dobbbelmoralsk og dybt forkert, at hun bare smed alt i samme sæk, særligt fordi vi har skraldespande til sortering. Da jeg påpegede det, fik jeg et vrisset svar om, at det jo var hurtigere at smide det hele samme sted, og at der ikke var tid til at stå og sortere (vi snakker mad fra plast). Efter min opdagelse, har jeg haft ondt i maven hver gang, jeg ved, at receptionisten begynder at rydde af.

  Jeg har prøvet at sige det samme til vores chef, men han snakkede udenom, selvom en kollega gjorde sig enig med mig. Så har jeg også prøvet at være med, når der bliver ryddet op efter frokosten, hvor jeg bl.a. samlede alle de plastpakker uden mad. Men da jeg vendte ryggen til havde receptionisten smidt dem ned i samme sæk som alt det andet, og jeg fik bl.a. at vide, at det ikke var mit job. Jeg har også spurgt, om jeg måtte tage noget af det uspiste mad med hjem – det måtte jeg heldigvis godt.

  Jeg håber, det er okay, jeg lige kom af med nogle fustrationer her. Hvad ville I gøre i min situation?

 • Kære Sustain daily,
  Jeg er normalt kæmpe fan og synes den næstsidste episode “bæredygtig baby” var et super afsnit.
  Dette afsnit havde jeg det lidt sværere ved at komme ind i og jeg håber virkelig i tager dette konstruktivt og ikke som et surt opstød.

  Jeg synes afsnittet startede et sted, som var lidt for “frelst” til min smag(ikke at I normalt virker “frelste” – synes I er supergode til det relaterbare). Det var måske bare lidt for meget på makroplan og et emne, som I ikke virkede til at have super meget erfaring eller oplevelser med.
  Jeg kender mange, som bare gerne vil have et godt og stabilt arbejde og som samtidig gerne vil have tips til at gøre det mere bæredygtigt og der kunne jeg godt have tænkt mig, at man var startet.
  Jeg synes især indenfor de første ti minutter, at denne type mennesker, som ikke lever for at arbejde, men arbejder for at leve, bliver stødt lidt fra.
  Jeg er selv ansat et sted, hvor jeg arbejder med noget, som jeg finder meningsfyldt og godt, men derfor er der mange frustrationer alligevel og man kan sagtens både hade og elske sit job.
  Man kunne måske have haft en gæst med flere år på “det almindelige” arbejdsmarked, som kunne biddrage med historier og oplevelser.
  Jeg synes også hele snakken om, at man skulle have flere penge for at arbejde med “meningsfyldte” emner, var lidt unuanceret.
  Jeg elsker til gengæld tips delen og synes I er superseje til det I laver generelt.
  Dette er ment som kærlig kritik og håber I vil tage det sådan.
  Keep up the good Work og glæder mig til at følge med i fremtiden.

  • Hej Cecilie
   Tusind tak for din kommentar. Vi tager den helt klart kærligt til os, og vil meget gerne have denne slags tænksomme feedback.
   Du har ret i, at hverken Emma eller jeg har den store erfaring med arbejdslivet og kommer fra et ret priviligeret standpunkt, hvilket også kan aflæses som ignorant. Det giver jeg dig ret i, at man godt kan høre.
   Jeg tror helt sikkert ikke at det bliver sidste gang vi berører emnet arbejdsliv. Baseret på rigtig mange kommentarer på instagram omkring emnet i denne uge, ser vi helt sikkert en interesse for at dykke mere ned i sub-emner; studievalg, jobvalg, navigering på nuværende jobs, jobskifte og meget mere.
   Om vi bringer en gæst ind vil vi se på, podcasten vil fortsat have vores liv som udgangspunkt, men det er aldrig dårligt at få perspektivet udvidet.
   Vi tager dine tanker med i planlægningen af sæson 4 af podcasten
   VH Johanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *