Sustain Daily Podcast: Bæredygtig beauty

Er du typen, der skal have en stor taske med for at få plads til din makeup? Eller mere sådan en, der tager deodorant på og så ikke tænker mere over dén sag? Uanset hvad er vi sikre på, at du kan få noget ud af dagens afsnit af Sustain Daily Podcast. Det handler nemlig om beauty: Alt det, vi kommer på kroppen og i ansigtet for at få det ekstra lækkert. Til at kvalificere snakken får vi selskab af podcastens allerførste gæst, Tine Svendsen, som sammen med Tanja Gregersen har grundlagt Miild Makeup.

De fleste af os tænker meget over, hvad vi kommer ind i kroppen – men hvordan ser det egenligt ud med det, vi smører på den? I dagens afsnit kaster vi os ud på dybt vand for at blive klogere på, hvordan makeup og bæredygtighed hænger sammen. Det handler om alt fra vandfast mascara til arbejdsforhold i makeupbranchen og hvad man som forbruger kan gå efter, hvis man gerne vil købe miljøvenlig makeup. Vi lover, at podcasten giver dig stof til eftertanke og et indblik ind i en verden, du måske ikke kendte til i forvejen.

Du kan høre om:

 • Johanne og Emmas makeupforbrug og -vaner
 • Hvad miljø- og allergivenlig makeup består (og ikke består) af
 • Hvorfor Tine og Tanja har startet Miild Makeup
 • Certificeringer på makeup og hvad de betyder
 • Aktivt kul og problemet med mascara
 • Forholdene for dem, som producerer din makeup
 • Hvorfor makeup ofte ikke er 100% økologisk
 • Nikkel og parfumeallergi
 • Den genanvendelige vatrondel og hvorfor det er vigtigt at fjerne sin makeup

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Vi høres ved i næste uge!

2 Comments

 • Super fedt afsnit. Beauty er ikke et område jeg har tænkt så meget over ift. bæredygtighed. Blev egentlig ret overrasket over at mascara er så stor en synder, men synes samtidig det giver fin mening ud fra det Tine siger.
  Er det et mindre skadeligt alternativ, når man som mig fx fra naturens side har virkelig lyse (om sommeren næsten usynlige) øjenvipper og derfor gerne har brug for lidt hjælp til ikke at se alt for træt/syg ud? 🙂
  Ps. Tak for en spændende podcast, jeg får så mange gode ting ud af at lytte med 🙂
  Mvh Nadia

  • Hej Nadia
   Dejligt at det satte nogle tanker igang. Som vi også snakkede om i podcasten findes der ikke så mange, men nogle få er allergy certified hvilket skulle være mere skånsomt. Kig evt i en stor matas 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *