Sustain Daily Podcast: Det værste og det bedste ved julen

Julen består både af gode og dårlige ting, set gennem bæredygtighedens briller. På den dårlige side har vi tonsvis af gavepapir, fremstillet med ufattelige mængder vand og kemikalier, som bare ender med at blive brændt hvert år. Og så alt det “ligegyldige lort”, vi kan give hinanden. På den gode side handler julen om samvær med dem, man holder af, og det fælles referencepunkt, der opstår blandt mennesker i julen.

Hvad siger du, når dine venner kommer til pakkeleg med endnu en ubrugelig ting, som de har købt billigt og i en god mening? Eller når nogen smider mad direkte i skraldespanden, fordi de ikke kan overskue at gemme det? Skal man hemmeligholde sine værdier for julefredens skyld? Og hvorfor skal man altid følge juletraditioner, som ikke er bæredygtige? Denne episode er optaget foran et live-publikum i Butik i Roskilde.

Du kan høre om:

  • Dengang Emmas forældre fik stjålet julepynten
  • Julen før i tiden kontra nu
  • Emmas forhold til rensdyrhårbøjler
  • Hvordan Johanne tackler julens mange sociale forventninger
  • “Det sure klimaløg” (Hvem mon det er?)
  • Nedsatte nisser
  • Hvorfor genbrug er julens bedste trick

Nævnt i denne episode:

Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Hvad er det værste – og det bedste – for dig i julen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *