Back to top

Tilbage til de gode vaner

Sommerferien er gået på hæld, måske endda allerede ovre. Det er som altid en blandet fornøjelse: En kende sørgmodigt at vinke farvel til lange, lune aftener med rosé og kortspil, utallige dage uden planer, strandsand i sandalerne og den der ro, der sænker sig, når man er nærmest uden forpligtelser for et stykke tid. Men hverdagen er nu også god! Og især mod enden af en lang sommerferie har den det med at hive lidt i én. Med løfter om at struktur, faste døgnrytmer, madpakker og tidligt op tjener os bedst. Og nu, hvor den nærmer sig med hastige skridt, vil jeg give den ret og modtage hverdagen med åbne arme og en fornyet lyst til den.

Ferien fungerer ofte som en pause fra hverdagen. En tid og et behov for at slippe tanker om alt det, man bør – og alt det, man gerne vil gøre og leve op til. Og det er helt sikkert sundt at holde fri fra for en stund. De 3 ugentlige træninger bliver måske til 3 månedlige eller slet ingen, dagens grøntsagsration erstattes af is, og der er i det hele taget plads til at tage lidt lettere på det hele. Hvis mange af dine grønne vaner stadig føles lidt som bør, fremfor det naturlige valg, så er det ikke mærkeligt, hvis de ikke har været din førsteprioritet at holde fast i, når både hoved og krop er gået på tiltrængt ferie. For hvem gider egentlig bruge sin ferie på at stresse rundt over, at der ikke er mere økois i frysediskene, eller at hedebølgen har kastet dig ud i akutshopping af sommertøj i en butik, du ellers ikke ville have støttet?

Hverdag og gode vaner

Men hverdag rimer på (gode) vaner, og de to ting går virkelig op i en højere enhed efter en lang ferie. Der er nemlig intet som en lang pause, der kan give savn efter alt det, vi går op i og elsker – også selvom det ikke altid er de nemme valg og hurtige løsninger. Derfor er lige nu, hvor post-ferieenergien stadig er høj, et rigtig godt tidspunkt at komme tilbage til de gode vaner, hvad end det er de grønne, sunde, produktive eller rolige, der er vigtigst for dig. At du slap tankerne om dem i din ferie, behøver nemlig ikke betyde, at de ikke er rigtige for dig. Det gælder med gode vaner, som det gør med så meget andet: Nogle gange er det bare bedst lige at lægge tingene fra sig og lade dem komme på afstand, så man kan lade sig inspirere og se på det hele med nye øjne! Her er hverdagen kærkommen, når den kommer som et blankt stykke papir i en helt ny notesbog, der bare venter på at blive taget hul på og fyldt med gode ting.

Fortæl os endelig om, hvilke vaner du glæder dig til at genoptage efter ferien!

Tekst af Caroline Frederiksen. Fotos af Tilde Hallberg.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

2 comments

  1. Ida

    At sortere grøntaffald! I heden var der mange ting der blev lidt besværlige, og lige med affald var det nemmere at undgå lugtgener ved bare at bruge én spand til det hele. Den er dog hevet frem igen og vi er begyndt at bruge den!

    • Ah ja, biospanden bliver hurtigere træls, når temperaturen er høj – det er da i hvert fald én fordel ved det køligere vejr, at den ikke skal bæres ned så ofte 🙂 Hvor er I seje, at I er kommet i gang igen!

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *