Mange bække små – de mange veje til bæredygtighed

Nogle gange er den største forhindring for forandring, at vi vil gøre alting på én gang eller slet intet. Bæredygtighed kan virke uoverskueligt, og det kan være svært at se, om det overhovedet nytter noget. Hvis vi ikke kan overskue at blive veganere, lader vi være med at prøve at spise mindre kød. Hvis ikke vi kan holde fuldt shoppestop, lader vi være med at prøve at sænke vores forbrug. Hvis vi ikke kan være lige så seje som Lauren, forkaster vi idéen om at producere mindre affald. Sådan en alt eller intet-tankegang bliver for det meste til en undskyldning for at fortsætte som hidtil snarere end til en motivation til at forandre noget.

If you change nothing, nothing will change. – og her er 10 steder, du kan starte!

Men sagen er, at det er alle de små ting, der tæller. Vi behøver ikke allesammen blive zero waste veganere på købestop for at forandre verden. Der findes hverken den handling, den film, det menneske eller den dims, som i sig selv kan forandre verden. Sådan er det bare. Ingen ting, vi kan gøre, er nok i sig selv. Men alle de små skridt, vi tager for at nærme os mere bæredygtighed, har magten tilsammen.

Hvis du hver dag gør en lille bitte ting i stedet for at sætte dig ned og være frustreret over, at du ikke kan gøre noget stort nok, så forandrer du verden hver dag. At gøre noget er bedre end ikke at gøre noget.bæredygtighed

Og vi tør godt garantere, at hvis du gør en lille ting ofte nok, så vil der på et tidspunkt være en eller anden, som lægger mærke til det og bliver inspireret til også selv at ændre en vane. Om det så er at have et stofnet med i tasken, sige nej tak til sugerør på caféer eller rejse med offentlig transport i stedet for i bil.

Næste gang nogen siger til dig, at det, du gør, er ligegyldigt eller ikke godt nok (eller næste gang, du kommer til at sige det til dig selv!), så husk: Hvis vi ikke forandrer den måde, vi lever på, så kommer den måde, vi lever på, ikke til at forandre sig. Det er tusind gange bedre at gøre lidt og være optimistisk end at gøre ingenting og være pessimistisk, hvis du vil have mere bæredygtighed ind i dit liv. You go!

8 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *