Upcycling: Sweater → cool vinteraccessories

sustain-daily-diy-upycling-3

Der er mange måder at få fat i en bæredygtig hue: Genbrugsbutikkerne bugner med valgmuligheder, og de fleste bæredygtige strikfirmaer har lavet nogle både varme og smukke varianter. Men hvis du er til DIY og fiks på fingrene, så tænker du måske: Hvor svært kan det være?

Svaret er heldigvis, at det ikke er særlig svært. Denne DIY bygger på, at du har en gammel sweater liggende i skabet. Hvis det ikke er tilfældet, så spørg din mor, fætter eller den lokale genbrugsbiks. Den må gerne være lidt forvasket, det gør kun huen skønnere.

sustain-daily-diy-upycling-4

Vi har lavet en stram hue af en tynd blå uldbluse – men du kan bruge alle slags sweatre. Jo tykkere sweater, jo tykkere bliver huen. Konceptet er det samme.

Hue og håndledsvarmere af én sweater

Det smarte ved at bruge en gammel sweater er, at du kan genbruge kanterne. Alt efter sweaterens størrelse, kan du lave to huer. Efter huen bruger vi ærmerne til at lave de letteste håndledsvarmere. Hvis du også er typen, som hiver lidt i dine ærmer om vinteren, så er disse håndledvarmere lige noget for dig.

Du skal bruge

  • En gammel sweater
  • Saks
  • Symaskine
  • Knappenåle

Først klipper du “kroppen” af og laver en hue, som er samlet i toppen ved at rynke strikken sammen. Herefter klipper du ærmerne af, klipper op til ribkanten, og syer sammen med et hul til tommelfingeren.

Video: Sådan gør du – trin for trin

3 Comments

  • Fedt indlæg! Meget nemt og tilgængeligt. Meget mere af den slags 🙂 Men skal der ikke syes i den øverste kant på håndledsvarmeren? Det ser ud som om, den godt kan finde på at trevle lidt… Men ellers virkelig godt og brugbart indlæg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *