Back to top

Sustain Daily Podcast: Væredygtighed

Et af vores yndlingsord er “væredygtighed”. Nogle tror endda, at det er os, der har fundet på det, men det er det ikke. Vi har inviteret en gæst i studiet i dag, Christian Dietrichsen fra Center for Væredygtighed, som er en uafhængig tænke- og handletank, der arbejder med begrebet Væredygtighed. Snakken med Christian leder os ud i nogle ret filosofiske diskussioner om hvad væredygtighed er og betyder. 

Der er ting, man kan definere som “den ydre omstilling”, for eksempel det, der leder verden hen mod bæredygtighed – solceller, vindenergi og så videre. Alle de konkrete og håndgribelige ting, vi er nødt til at fokusere på, for at redde verden. Men så er der også den indre omstilling. Bevidstheden omkring vores handlinger. Og det er sådan dagens gæst blandt andet fortolker væredygtighed. Lyt med og hør vores ret så filosofiske diskussioner om begrebet væredygtighed. 

Du kan høre om:

  • Hvordan FNs verdensmål kan tolkes med “væredygtighedsbrillerne” på eller af
  • Hvorfor det kan være vigtigt, at man øver sig i væredygtighedsmålene
  • Hvorfor grådighed er en stor del af verdens problemer lige nu
  • Hvordan vi skal have gang i “det indre strategiarbejde”
  • Hvorvidt væredygtighed er det samme som mindfullness
  • Johannes definition af væredygtighed – det unyttige vi alle har brug for, hvis vi skal være hele mennesker
  • Emma som tror, at det indre og det ydre hænger sammen – og når vi arbejder på det indre, vil det ydre også ændre sig

Nævnt i episoden:

 Følg med & giv lyd

Du kan abonnere på Sustain Daily Podcast i den app, du normalt bruger til podcasts – eller lytte med lige her direkte i din browser:

Har du en kommentar til dagens episode? Et ønske til noget, vi skal tage op i et kommende afsnit? Ris, ros, nye perspektiver eller et kritisk input? Så skriv en kommentar i kommentarfeltet, find os på facebook eller instagram eller send en mail til kontakt@sustaindaily.dk. Vi bliver også mega glade, hvis du skriver en anmeldelse af podcasten eller giver os stjerner. Det hjælper os til at nå endnu længere ud med det grønne budskab.

Vil du gerne høre flere filosofiske og eksistentielle emner i Sustain Daily podcast, eller holder du mere af de konkrete emner?

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *