Back to top

Veras Copenhagen – Københavns fælles garderobe

Veras Copenhagen

Farvekoordineret tøj på bøjler og lyserøde vægge – der er tjek på tingene hos Veras, hvor et nyt tøjbyttekonceptet er kommet til verden. Veras er både en online platform og en fysisk butik, som er båret af en bæredygtig tilgang til shopping. Det skriver sig ind i deleøkonomidagsordenen, og er samtidig virkelig lækkert. I stedet for ‘brug og smid væk’ opfordrer Veras til at sætte de ting, vi ikke bruger tilbage i et cirkulært system, hvor andre kan få glæde af det.

Et godt udvalg

Vi var forbi det nye univers for nyligt for at snuse til konceptet og møde den seje stifter. Selve butikken er indbydende og fyldt med gode fund – både vintage og tøj fra forskellige high street kæder. Det er tydeligt, at Veras går op i at udvælge tøjet og præsentere det på en attraktiv måde, så det får samme udtryk som enhver anden hyggelig tøjbutik.

Den online platform bliver bedre og bedre. Her kan du se de varer Veras sælger, både varer der er og ikke er i butikken. Du kan allerede bestille varene hjemmefra. Det eneste minus er, at det kan være lidt svært at danne sig et fuldstændigt billede af varerne ud fra billederne, men det arbejdes der også på – som vi ved er al webbegyndelse svær. 

Veras Copenhagen

Hvad du selv gør det til

Det smarte ved Veras er at du kan bruge dit gamle tøj, til at betale for nyt. I stedet for at lade det ligge derhjemme indtil du en dag får det brugt, har du et incentiv til at aflevere det og finde noget, du rent faktisk bruger, fordi du bliver belønnet med point.

Det er hvad du selv gør det til. For desto mere guld du afleverer, desto mere vil andre lægge i det. Vores indtryk var, at flere allerede tænker, at det er værd at aflevere gode ting. Det er et tegn på at Veras pointsystem virker, for ellers ville folk nok hurtigt blive træt af at aflevere ting med værdi, hvis de ikke får tilsvarende tilbage. Selv fik vi også gode ting med hjem, og savner ikke de gamle klude vi afleverede. 

“Jeg håber at folk med vores koncept får lyst til at prøve flere ting af. Måske det er lettere at hoppe i flere farver eller mønstre, hvis det er lettere at få fat på – og komme af med, end hvis de skulle købe det fra nyt i butikkerne” siger Rebecca Vera som er grundlæggeren bag konceptet. Og vi giver hende ret. 

At bytte tøj er en måde at lege med sin stil, hvorfor det ene redaktions medlem kom hjem med en lyserød frakke.

Veras er et bæredygtigt byttetøj koncept

Sådan gør du

Vi afleverede noget tøj, der samlede støv i garderoben, og fandt nogle gode fund til at tage med hjem. Konceptet er simpelt; du afleverer dit overskudstøj ved at registrere det på din medlemsprofil på nettet, tager det med ind eller sender det til butikken, så finder du noget du gerne vil have med hjem ved at besøge butikken. Vupti, du har noget nyt til garderoben. Du kan også finde guld på hjemmesiden og bestille det, hvis du ikke har mulighed for at tage forbi butikken. Der kan også betales med penge i butikken, hvor medlemmer shopper sådan et et point svarer til en krone, og ikke medlemmer det dobbelte. 

Du bliver medlem gennem et månedligt medlemskab, hvor du kan slå dig løs i tøjbytteri. Vi meldte os til, og var glade for at nye medlemmer får 30 dage gratis for at se, om det virker for én. Ind til videre kan vi varmt anbefale, at du prøver det af, og ser om det er noget for dig. Efter den første måned koster det 179 kr hver måned.

Vil du være medlem hos Veras?

Pro tip: Opret dig som medlem og registrer dit aflagte tøj hjemmefra. (Noget vi glemte) Det sparer tid, og giver dig en bedre fornemmelse af, hvor meget du har at shoppe fra. Hvis du lægger tøjet i en pose i samme rækkefølge, som du har registreret det, kan Veras medarbejdere hurtigt tjekke det igennem – og du kan hurtigere få smukke sager med hjem. Men butikken er nu også hyggelig at hænge ud i.

Hvad: Veras Copenhagen – nyt og innovativt tøjbyttekoncept
Hvor: Vendersgade 17, Kbh K
Hvorfor: Lækker delegarderobe, simpelt pointsystem og tøj du har lyst til at tage med hjem

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

2 comments

  1. […] have den. Jeg har købt støvler før sæsonen gik i gang, fordi de rigtige dukkede op – og jeg har fundet et genbrugskoncept som gør at jeg kan få mere kvalitet ind, og mere af det knap så gode (for mig) […]

  2. […] det online tøjbyttekoncept Veras kan du bytte dit brugte tøj til point og bytte pointene til tøj, som andre personer har […]

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *