Back to top

Vores yndlings kogebøger + stor grøn konkurrence

Vil du gerne spise mere grønt og plantebaseret i 2019 – eller måske føje nye grønne retter til din madplan? Så er der masser af inspiration at finde! Nogle foretrækker at fine opskrifter på nettet, mens andre foretrækker at sætte sig med en tyk, lækker kogebog. Helst sådan en med gode billeder, og masser af muligheder. På redaktionen er vi vilde med grønne kogebøger og bruger dem tit. Men hvilke er de bedste? Vi har lavet en liste over de bøger, vi selv vender tilbage til og bruger igen og igen.

Vi anbefaler selvfølgelig, at du bruger biblioteket, når du leder efter ny inspiration. Men hvis du bliver ekstra glad for en kogebog, kan den sagtens være værd at købe. Så kan du sovse den til, tilføje dine egne kommentarer til opskrifterne og lave æselører på dine favoritter.

Vi har linket til alle bøgerne herunder. Hvis du hopper over på vores instagram, kan du vinde et par af dem + et par andre skønne grønne kogebøger, vi har fået mulighed for at give væk.

Green Kitchen Stories

Green Kitchen Stories af Luise Vindahl & David Frenkiel er en bestseller-kogebog med vegetarmad til alle ugens dage. Og det forstår vi godt. Ikke alene indeholder den vildt flotte billeder, men også utrolig gode opskrifter. Det er sådan en bog, vi vender tilbage til igen og igen.

Køb Green Kitchen Stories her gennem vores affiliate link, eller lån den på biblioteket.

Planteproteiner

Nogle bøger bliver hurtigt en favorit. Aarstidernes nye bog Planteproteiner af Søren Ejlersen, Thomas Hess, og Susanne Holden Vennelov er sådan en af slagsen. Der er meget få salater, men masser af tunge, mættende retter. Billederne er indbydende, og man får en fornemmelse af, at der både er inspiration fra verdens gadekøkkener og gode gedigne hverdagsretter.

Køb Planteproteiner her gennem vores affiliate link, eller lån den på biblioteket.

Plantemad

Plantemad af Mia Gardum er en kogebog for æstetikerne og dem, som ønsker nem mad. Alle opskrifter er veganske og lettet at gå til. Det bedste er, at den er inddelt i årstider, så man ikke skal bladre igennem simreretter, hvis man er på udkig efter en let forårsret. Her er masser af bud på både hovedretter og tilbehør.

Køb Plantemad her gennem vores affiliate link, eller lån den på biblioteket.

42 Raw

Hvis du er nysgerrig på raw food, så er det ikke for sent at hoppe på bølgen. Du lærer i 42 raw af Caroline Fibæk og Jesper Rydahl, hvad raw food er, og hvordan du laver mad, der er fyldt med næring, og både er smukt, sundt og smager fortrinligt.

Udover morgenmad, frokost, aftensmad, mellemmåltider og desserter, kan du også få opskrifter på drikke som smoothies, mandelmælk og meget mere.

Køb 42 Raw her gennem vores affiliate link, eller lån den på biblioteket.

River Cottage – Veg every day!

En gammel kending i grøntsagsskuffen er denne grøntsagsgrundbog fra Hugh Fearnley-Whittingstall. Hans entusiasme for grøntsager og lækker mad skinner igennem i bogen, der giver dig en masse opskrifter til alle årets dage – både hurtige opskrifter, simreretter og “retter fra skabet”, som du kan lave med ingredienser, du sikkert har på lager. Denne bog er så vidt vi ved ikke oversat til dansk – men den engelske version er vi vilde med.

Køb Veg every day! her gennem vores affiliate link, eller lån den på biblioteket.

Kødfri mandag

Er du en kødspiser, som mangler inspiration til dage uden kød? Så er kødfri mandag bogen for dig. Nadia Mathiasen, som står bag madbloggen Foodfanatic, giver dig 52 skønne, vegetariske opskrifter, der er inddelt i årstider. Det er altså én opskrift per uge, og du kan bruge bogen kronologisk eller bare bladre i den, til du finder en lækker ret. Bogen er tiltænkt en helt almindelig hverdag og kræver ikke den store kunnen inden for det grønne køkken.

Køb Kødfri Mandag her gennem vores affiliate link, eller lån den på biblioteket.

Vind en grøn kogebog på instagram!

Vi har fået fingre i to af disse bøger, samt to nye grønne kogebøger, vi ikke har testet endnu. Det betyder, at hele 4 heldige læsere kan vinde en kogebog og dermed kickstarte et grønnere år! Hop over på instagram og deltag ved at fortælle os hvilken bog, du allerhelst vil vinde.

Author avatar

Sustain Daily

https://www.sustaindaily.dk
Sustain Daily er et webmagasin og bloggernetværk om bæredygtig livsstil. Vi arbejder på højtryk med at give dig den skarpeste information, de mest inspirerende historier og de bedste tips og tricks. Hvis du har idéer, kritik eller en invitation til noget, vi skal være med til, så send os en mail på kontakt@sustaindaily.dk

Post a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *